Mit jelent?

Új szemlélet

A munkakörnyezetünk folyamatosan változik. Ma, a technológia fejlődésének köszönhetően, akkor és ott dolgozunk, ahol és amikor csak szeretnénk. Kutatások két fontos változásra világítanak rá: a személyes munkaállomások iránti igény csökken és ezzel egyidejűleg nagyobb változatosságra van szükség az irodában - amely lehetővé teszi a funkcionális, rugalmas és inspiráló munkakörnyezet megvalósítását, amely az különböző tevékenységeket a lehető legjobban támogatják.

nem „desk sharing”

azaz NEM a „8 munkaállomás 10 dolgozóra, ahol mindenki oda ül le reggel dolgozni, ahol helyet talál”

nem az iroda zónákra osztása

azaz NEM azt jelenti, hogy létrehozunk olyan zónákat, ahol a tárgyalók vannak, ahol étkezni lehet vagy ahol pihenni stb.

nem a „home office”

azaz NEM azt jelenti, hogy pl. heti egyszer mindenki dolgozzon otthonról

nem helytakarékosság

azaz NEM a “zsúfoljuk össze a meglévő bútorokat kisebb helyen, hogy helyet és ezzel bérleti díjat takarítsunk meg” elve

Hanem...

...a mozgás szabadsága

Gondoljon csak bele, milyen sokféle tevékenységet végez egy munkanap alatt: olvas, telefonál, azon gondolkozik, hogyan oldjon meg egy feladatot, prezentációt szerkeszt vagy éppen figyel valakire.. a számítógép előtt ül, bizalmasan társalog valakivel, csatlakozik egy informális megbeszéléshez, vagy egy hivatalos tárgyaláshoz... ügyfeleit fogadja vagy megiszik egy kávét.

Tevékenységek

A tevékenységalapú munkakörnyezet egy olyan, professzionálisan - azaz felmérésekkel, tanulmányokkal, a szervezet működésének elemzésével és a munkatársak bevonásával – kialakított iroda, ahol az egyes terek úgy kerülnek kialakításra, hogy azok alkalmazkodjanak a munkatársak által végzett tevékenységekhez és NE a kollegáknak kelljen úgy, annyit és azzal dolgozniuk, amit a saját munkaállomásuk megenged.

A tevékenység alapú munkavégzés lehetővé teszi az embereknek, hogy azzal a munkatársukkal dolgozzak együtt, akivel fontos vagy éppen szükséges, amikor szeretnének, és ahol akarnak, mindez megteremti számukra a hatékonyabb munkavégzés lehetőségét.

Mitől egyedi?

Hisszük, hogy megoldásaink egy jobban működő és szerethetőbb hellyé teszik az irodákat. Új,Tevékenység Alapú Munkavégzés koncepciónk hatékonyságára nem csak évtizedes tapasztalatunk, de alábbi faktorok is garanciát jelentenek:

  • Multidiszciplináris
  • Több év kutatásaival megalapozott
  • Saját fejlesztésű
  • Innovatív
  • Ügyfélközpontú
  • Mindig személyre szabott
  • Térkihasználást optimalizáló